Sweden.jpg
 

Vad är Project Access? 

Vår mission

Vi är en studentorganisation som har som mål att skapa möjligheter för ambitiösa svenska  elever från olika bakgrunder att ta sig till toppuniversitet i Storbritannien och USA. Vi vill att kunskap och potential ska vara avgörande för dina chanser att komma in, inte socioekonomisk bakgrund. 

Det är helt gratis, alla jobbar ideellt. Syftet är att minimera påverkan av socioekonomiska faktorer för människors chans att komma in på topputbildningar runt om i världen. Vi prioriterar akademisk begåvning.
— Paul de Font-Reaulx, grundare av Team Sweden

Event

Här är några event som vi har organiserat och tagit del av!

IMG_9272.jpeg

PA2019: Shaping Futures

Den 16. februari arrangerade Project Access en konferens på King’s College London med temat ‘Shaping Futures’ - en dag fylld av training sessions för teamen inom PA, föreläsningar, paneldiskussioner samt networking tillfällen för samtliga 200 inbjudna studenter.

SISA event.jpg

Glögg i London!

Den 5. december bjöd Project Access och SISA på ett mysigt julfirande med glögg och pepparkakor på Nordic Bar i London!

Utöver trevlig sällskap och julvibbar var Lucian Cosinschi från MINERVA-projektet där som talare! Lucian tillbringade den bättre delen av ett decennium i olika roller för att utbildning till katalysatorn för ett rikt och uppfyllande liv. För närvarande engagerar sig Lucian i Minervas banbrytande insats inom högre utbildning: att bygga ett lärande-centrerat universitet med hjälp av 2000-talets verktyg och kunskaper för att förbereda drivna, nyfiken, socialt uppmärksamma globala medborgare.

adam & mia.jpg

SISAs Global Study Forum

Den 20 oktober deltog vi i SISAsGlobal Study Forum, ett event som är till för att du ska få svar på dina frågor!

Tillsammans med representater från Svenskar i Världen, EducationUSA, Der Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD), Universitets- och Högskolerådet (UHR), Kinesiska ambassaden till Sverige samt flera andra organisationer träffade vi gymnasielever som vill läsa utomlands.

Läs hela programmet här!

BeFunky-collage.jpg

Bootcamp 2018

Den 25 augusti organiserade vi en bootcamp på Minc i Malmö, där applicants fick ta del av de bästa tipsen och tricksen för att lyckas med sin ansökan till hösten!

Några av våra mentorer från Oxford, King’s College London, Imperial College London, University of Aberdeen samt Brown University höll workshops kring aptitude tests, intervjuer, personal statements och finansiering av utbildningar utomlands.

Håll utkik på hemsidan och vår Facebook sida efter information till nästa års bootcamp!


Applicants - hur fungerar det?

Drömmer du att studera utomlands? Låt oss hjälpa dig - helt gratis! Project Access guidar dig i tre steg: 

  1. Information - vi har skapat flera användbara resurser (se nedan) gällande ansökan till Storbritannien och USA från ett svenskt perspektiv, som hjälper dig konkretisera din dröm om att studera utomlands. Läs även mer om the Journey!

  2. Mentorskap - när du har bestämt dig för vad och var du skulle vilja läsa är det dags att ansöka om en mentor. Vi matchar dig med en svensk student som studerar samma kurs på samma universitet. Detta blir din mentor som stöttar dig hela vägen genom ansökan

  3. Campus teams - med en lyckad ansökan är din Project Access tid inte över än! Vi utvecklar så kallade ‘campus teams’ på våra target universitet i Storbritannien, där du kan lära känna andra studenter som är med i Project Access och bli en del av organisationen själv 


Förvaltar drömmar om toppuniversitet
— Di Weekend

Mentorer - vad är din roll som mentor? 

Studerar du på ett universitet i Storbritannien eller USA? Vill du hjälpa andra svenska elever att förverkliga sina drömmar om universitetsstudier utomlands? Skriv upp dig här och bli den mentor du önskar att du hade haft under din ansökan! 

Din roll som mentor innebär att du blir coach till en elev som söker till det universitet du går på. Mentorskapet sker online där du kommer att guida din applicant genom deras ansökan med information, feedback samt egna erfarenheter.  Detta sker med vägledning och träning från oss på Project Access, som hjälper dig utvecklas under processen. Vissa mentorer blir mer engagerade än så, genom outreach workshops eller att dela med sig av sina erfarenheter i våra ‘mentor stories’, vilket gör dem till inspirerande förebilder för gymnasieelever. Du kan läsa mer om våra svenska mentorer på vår Facebook sida. 

Som mentor ingår du i vårt nätverk av svenska utlandsstudenter, men även i det globala Project Access nätverket med över 2,200 andra studenter på toppuniversitet i Storbritannien och USA som delar en passion för att göra ansökningen till toppuniversitet mer jämlik. I samarbete med Swedish International Students and Alumni (SISA) jobbar vi får att upprätthålla detta nätverk även efter studierna. 


Informationsmaterial

Vi har sammanställt grundläggande information kring följande teman:

  • Guide: Key differences between studying in Sweden, the UK and the US

  • Guide: Applying to the UK through UCAS

  • Video guide: Applying through UCAS

  • Guide: Applying to the US through the Common App

  • Guide: Funding your education - CSN

  • Guide: Funding your education - Student Loans Company (UK)


Project Access Sweden i Media

Stay in touch!

Vi nås bäst på via våra sociala medier eller via mail på sweden@projectacces.org !


Bli medlem i Project Access Sweden

Project Access Sweden är registrerad som ideell förening i Sverige, som du kan bli medlem i.


Meet The Team