Logo+PA+FB+Head.jpg
 
 

Mikä on Project Access?

Project Access on voittoa tavoittelematon hanke, joka tarjoaa ilmaista mentorointia ja tietoa kansainvälisten huippuyliopistojen hakuprosessiin. Kohdeyliopistomme ovat Britannian ja Yhdysvaltojen parhaita yliopistoja, joissa mentorimme ovat itse tällä hetkellä opsikelijoita. Hakuprosessin itse läpikäyneenä ja unelmayliopistossasi nyt opiskelevana mentorimme tukevat sinua, jotta pääsisit itse unelmayliopistoosi. Toimimme aktiivisesti 20 eri maassa, joten hakukokemusten kirjo on laaja ja voimme siten tukea juuri sinua sinun hakemuksesi kanssa.

Perinteisesti haku huippuyliopistoihin on epätasa-arvoinen kilpailu, joissa kalliit yksityiskoulut omaavat väistämättömän etuaseman. Project Access haastaa perinteisen asetelman, ja tarjoaa kaikille hakijoille sitä tukea ja apua, jota aiemmin tarjottiin vain eliitti-kouluissa. Idea perustuu laajaan verkostoon opiskelijoita ja alumneja, jotka antavat omaa aikaansa auttaakseen seuraavaa sukupolvea onnistumaan monimutkaisissa mutta palkitsevissa yliopistohauissa.

Mentorointi on kokonaan ilmaista. Mukaan voi hakea kuka vain. Hakeminen ei sido sinua mihinkään. Mikäli unelmayliopistosi ei ole yksi kohdeyliopistoistamme laitathan viestiä osoitteeseen finland@projectaccess.org ja pyrimme löytämään sinulle mentorin.

Näin se toimii:

1. Tutustu ensin Project Accessin tietopankkiin osoitteessa https://projectaccess.zendesk.com/hc/en-us Sieltä saat vinkkejä yliopiston valintaan, opintojen rahoittamiseen ja muihin perusasioihin.

2. Hae mukaan mentoroitavaksi osoitteessa https://projectaccess.org/find-your-mentor/

3. Kerro mitä haluaisit opiskella ja missä. Etsimme sinulle sopivimman mentorin, joka tukee sinua koko hakemusprosessin läpi.

4. Hae ajoissa ja odota uutisia!


Project Access Finland - Blog


Kuvia


Yliopistot

US

 • Brown University

 • Columbia University

 • Cornell University

 • Dartmouth

 • Harvard University

 • Massachusetts Institute of Technology

 • New York University

 • Princeton University

 • Stanford University

 • UC Berkeley

 • University of Pennsylvania

 • Yale University

UK

 • Cambridge University

 • Durham University

 • Imperial College London

 • King’s College London

 • London School of Economics and Political Science

 • Oxford University

 • University of Warwick

 • University College London

 • Edinburgh University

 • University of St. Andrews


Kokemuksia ja tarinoita

klaus.jpg

Opiskelijana Harvardissa

Hei! Olen Klaus ja aloitan syksyllä neljännen vuoden opinnot Harvardissa. Opiskelu täällä on antoisaa ja toki myös hyvällä tavalla haastavaa. Hieno juttu on myös se, että opintojen alussa ei tarvitse vielä päättää mitä haluaa opiskella. Ensimmäisen vuoden aikana kokeillaan kaikenlaisia aloja ja pääaine valitaan vasta toisena vuotena. Suunnittelin alunperin pääaineekseni taloustiedettä, mutta valitsin lopulta sovelletun matematiikan. Parasta täällä opiskelussa on ehdottomasti opiskelukaverit ja professorit. Koska professorit edustavat omien alojensa terävintä kärkeä, pääsee yliopiston tarjonnasta hyötymään myös kandiopiskelijana. Tämä näkyy varsinkin opintojen edetessä, sillä edistyneemmillä kursseilla proffat esittelevät usein omaa ja tuttujensa meneillään olevaa tutkimusta. Yhdysvaltoihin hakeminen on hieman Brittien UCAS-systeemia monimutkaisempaa, mutta sopivasti aikaa varaamalla homma hoituu kohtuullisen helposti. Hakemuksessa on kolme tärkeää elementtiä: arvosanat ja pääsykokeen tulokset (SAT tai ACT), motivaatiota ja itseäsi kuvaava essee, sekä opettajan suosituskirje. Näihin kaikkiin löytyy runsaasti infoa netistä ja Project Accessin mentorit auttavat mielellään kokeisiin valmistautumisessa ja hakemuksen hahmottelemisessa. Arvosanojen tulee toki olla hyvät kaikkein nimekkäimpiin paikkoihin haettaessa, mutta laudatur-hirmu ei tarvitse olla. Jenkkien huippuyliopistoista puhuttaessa on tietenkin tärkeää puhua rahasta. Moni suomalainen ohittaa nämä paikat oletettujen kustannusten takia. Kannattaa kuitenkin tutustua asiaan lähemmin: esimerkiksi Harvardissa jokainen opiskelija saa automaattisesti perheen tuloihin pohjautuvan apurahan. Noin 60 000 euroa vuodessa tienaava perhe ei maksaisi opiskelusta yhtään mitään, vaan Harvard kustantaisi kaiken itse lukukausimaksuista asumiseen, ruokailuun ja vakuutuksiin. Vielä kolmekin kertaa suuremmilla tuloilla saa todennäköisesti hyvinkin merkittävän apurahan.

david.jpg

Haastattelu haastattelijan kanssa

Tänään meillä on haastattelussa lehtori David Smith. David on opettanut historiaa Cambridgessa 80-luvun loppupuolelta saakka ja hänen tutkimuksensa kohdistuu Britannian 1600-luvun poliittiseen, parlamentaariseen ja uskonnolliseen historiaan. Davidilla on pitkä kokemus hakijoiden haastattelemisesta ja hän kertookin meille, kuinka valmistautua hakemiseen ja haastatteluun, jos on kiinnostunut humanististen alojen opiskelusta Cambridgessa tai Oxfordissa.

Lue koko haastattelu tästä.

 
Venla.jpg

Do you have any tips for Oxford applicants?

My top tip for applicants is to get with touch with students from your country at Oxford, who can best help with the application process. Also, what I personally found very useful was doing the IB and getting used to both the analytic essay writing and studying in English, which is not that extensively possible in the national Finnish curriculum. In the very end, I would just say that trust yourself and really put effort in the application process; I know it takes a lot of time, but in the end the reward of getting in is more than worth it!

- Venla from Finland, studying economics and management at Oxford

Read more about Venla’s story here!Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää Project Accessista tai yliopistohauista yleensä, lähetä meille kysymys osoitteeseen finland@projectaccess.org ja vastaamme pikimmiten.

Voit myös seurata meitä facebookissa ja instagramissa.