Team Netherlands
PANetherlands.png
 

Over Project Access

Project Access is een nonprofit die zich inzet tegen ongelijkheid in hoger onderwijs door topuniversiteiten toegankelijker te maken voor leerlingen die niet uit een bevoorrecht milieu komen. We doen dit door leerlingen toegang te geven tot een persoonlijke ‘journey’ met materiaal voor elke stap van het toelatingsproces en door ze te koppelen aan een mentor met eenzelfde achtergrond, die studeert aan de droomuniversiteit van de student. Sinds onze start in Maart 2016 hebben we al bijna 2500 mentoren bijeengebracht, meer dan 1500 leerlingen geholpen, en gewerkt met studenten uit meer dan 20 verschillende landen.

Onze visie is een wereld waar passie en potentie de toekomst definieren van een jong persoon. Het geven van een mentor en tijdige herinneringen en informatie verhogen de kansen op een plaats dramatisch voor leerlingen. Deze mentor fungeert als een rolmodel en adviseur tijdens de aanmelding; geeft leerlingen steun, tips over funding, feedback op essays, mock interviews, en een persoonlijke kijk op het aanmeldingsproces. Vorig jaar heeft 63% van de leerlingen die meer dan twee keer contact maakte met een mentor van Project Access een plaats gekregen op zijn/haar droom universiteit. 

Hoe we je helpen

KENNIS EN INSPIRATIE

Picture2.png

Via de website vind je informatie over alle aspecten van het aanmelden en studeren op een topuniversiteit, samengesteld door studenten van topuniversiteiten over de hele wereld. Je vindt er een ‘curriculum’ met informatie over studeren aan een topuniversiteit, verhalen van studenten die je voor zijn gegaan en binnenkort ook een ‘journey’, waar je modules kunt volgen met informatie over elke stap van het aanmeldingsproces.

MENTORS

Als je al een goed beeld hebt van wat je wil studeren en waar, kunnen we je koppelen aan een mentor die studeert (of gestudeerd heeft) aan de universiteit waar jij je wil aanmelden en die dezelfde of een gerelateerde studie volgt. Deze mentor beantwoord al je vragen en biedt een insiders perspectief in de opleiding en het aanmeldingsproces. Meer over de mentoren en hoe je je aanmeldt vind je hier:  https://www.projectaccess.co/find-your-mentor

Bootcamps en Workshops

Ons doel is niet alleen om scholieren te helpen die al weten wat ze willen — we willen ook jonge talentvolle leerlingen inspireren die anders misschien nooit het zelfvertrouwen en de kennis hadden gehad om een topuniversiteit te overwegen. Een deel van het probleem ligt in het feit dat zelfs onder de meeste ambitieuze en goed presterende leerlingen weinig denken dat een buitenlandse topuniversiteit voor hen een optie is — vaak door financiële redenen en gebrek aan een voorbeeld van iemand die hen is voorgegaan. Wij zetten ons in om deze leerlingen te late inzien dat geld en gebrek aan kennis nooit een obstakel zou mogen zijn, bijvoorbeeld door presentaties op scholen. Daarnaast kunnen we workshops geven over het aanmeldingsproces, geleid door experts en ervaringsdeskundigen.

Meet The Team

Wij komen graag spreken op uw school en staan ervoor open met u samen te werken om een workshop te organiseren. Neem voor meer informatie contact op met  netherlands@projectaccess.co

Facebook page