Over Project Access

Welkom! Project Access is een nonprofit die zich inzet tegen ongelijkheid in hoger onderwijs door topuniversiteiten toegankelijker te maken voor leerlingen die niet uit een bevoorrecht milieu komen. We doen dit door leerlingen toegang te geven tot een persoonlijke ‘journey’ met materiaal voor elke stap van het toelatingsproces en door ze te koppelen aan een mentor met eenzelfde achtergrond, die studeert aan de droomuniversiteit van de student. Sinds onze start in Maart 2016 hebben we al bijna 2500 mentoren bijeengebracht, meer dan 1500 leerlingen geholpen, en gewerkt met studenten uit meer dan 20 verschillende landen.

Onze visie is een wereld waar passie en potentie de toekomst van een jong persoon definieren, niet de sociale of economische achtergrond. Het geven van een mentor en tijdige herinneringen en informatie verhogen de kansen op een plaats dramatisch voor leerlingen. Deze mentor fungeert als een rolmodel en adviseur tijdens de aanmelding; geeft leerlingen steun, tips over funding, feedback op essays, mock interviews, en een persoonlijke kijk op het aanmeldingsproces. En het werkt: vorig jaar heeft 63% van de leerlingen die meer dan twee keer contact maakte met een mentor van Project Access een plaats gekregen op zijn/haar droom universiteit!

shutterstock_154474538.jpg

The Journey

De Journey is een digitale gids voor iedereen die zich wil aanmelden bij een top-universiteit in het Verenigd Koninkrijk. Het werkt als volgt: iedere paar weken ontvangt de leerling een module met tips en opdrachten. De modules worden opgestuurd op het moment dat je de kennis nodig hebt, en je hebt ruim de tijd om alles af te ronden, zodat je op elk moment van het aanmeldingsproces goed voorbereid bent. 

Klinkt goed? Schrijf je hieronder in.

Leerlingen - Sign up hier

Je kan modules ontvangen vanaf 2,5 jaar voor je studie begint; beginnen kan op elk gewenst moment!

Scholen - Sign up hier

Zou de Journey leerlingen op jouw school kunnen helpen? Je bent bij het juiste adres! Schrijf je hieronder in en we zullen spoedig contact opnemen. Als je wilt, kun je alvast de Applicants’ signup link verspreiden naar de leerlingen, zodat ze kunnen beginnen met de modules.

 

 

Het Concept


Je aanmelden voor een buitenlandse universiteit kan overweldigend zijn. We begrijpen dat. Er is zo veel informatie beschikbaar online: in fact, onze schatting is dat een leerling zo’n 700 paginas door moet lezen over het aanmeldinsproces voordat hij een doordachte beslissing kan nemen. Daarom hebben we het proces overzichtelijk gemaak en opgesplitst in een serie modules, zodat je altijd voorbereid bent en de goede informatie hebt op het juiste moment! 

De Journey is jouw gids voor de aanmelding voor universiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Je ontvangt een module elke paar weken met onze beste tips en opdrachten die je nodig hebt op dat specifieke moment. Is het tijd om je aan te melden voor werkervaring voor de zomer? Vraag je je af wat de belangrijkste verschillen zijn tussen universiteiten in het Verendigd Koninkrijk? Zit er allemaal bij. Het schrijven van je personal statement? We’ve got you covered - zelfs door meerdere modules. 

In totaal kan je uitkijken naar ongeveer 45 modules over een tijdsbestek van de laatste drie jaar voor je studie, maar je kan natuurlijk beginnen wanneer je wil. Door de Journey te volgen heb je alles wat je nodig hebt voor een geweldige aanmelding voor jouw droom-universiteit. 

Klik hier om een voorbeeld te zien van hoe een module eruit kan zien.

journey_nl_guy.png

Het verhaal achter de Journey


Het ontwerp van de Journey was oorspronkelijk gebaseerd op een study door het Behavioural Insights Team (BIT), een Engelse organisatie met het doel om gedragseconomie en -psychology toe te passen om het beleid van de overheid te verbeteren. Een van de problemen waar het BIT zich op focusde, is dat studenten van lager sociaal-economische achtergronden zich minder vaak aanmelden voor top-universiteiten dan medeleerlingen van meer gepriviligeerde achtergrond met de zelfde cijfers en bekwaamheden. 

Om dit aan te kaarten heeft het BIT een experiment uitgevoerd, waarin ze brieven stuurden naar leerlingen met goede cijfers uit een minder rijk millieu. In de brieven werden een aantal veelvoorkomende zorgen besproken over het aanmelden voor een universiteit en bevatten nuttige links en moedigeden de leerlingen aan. Cruciaal was dat de brieven waren verzonden door een student van een vergelijkbare achtergrond .

De studie liet zien dat een klein ‘zetje’, zo simple als het sturen van een brief of twee naar middelbareschool leerilingen uit een minder bevoorrecht millieu, de kans dat deze leerlingen zich zouden aanmelden significant vergrootte. Dit is een belangrijk resultaat, en heeft ons geinspireerd om de Journey te creeeren: een serie of aanmoedigingen, persoonlijk gemaakt, en informatieve modules die op een tijdsgebonde manier naar leerlingen wordt gestuurd. 

Sinds we in 2016 de eerste stappen hebben gezet met de Journey, werken we samen met het BIT om het product verder te ontwikkelen. 

Pictured:  Eliza Kozman.  Part of the Project Access Academic Advisory board.  Associate Advisor  in the UK Governmental Behavioural Insights Team, and one of the authors of the mentioned study.

Pictured: Eliza Kozman.

Part of the Project Access Academic Advisory board. Associate Advisor in the UK Governmental Behavioural Insights Team, and one of the authors of the mentioned study.


Vragen?

Stuur een mailtje naar het Journey team via netherlands@projectaccess.co

 

Meet the Team